Wörwag STARt UP – un nou start pentru studenții farmaciști

Pogramul urmărește dezvoltarea rolului farmacistului în comunitate. Din punctul nostru de vedere, farmacistul este, pe lângă un profesionist în domeniul sănătății bine pregătit, și un „prieten” al comunității. În slujba acestei misiuni, WÖRWAG STARt UP este un program de instruire și orientare profesională destinat studenților farmaciști.

Acest program își propune să ofere viitorilor farmaciști acces la programe de educație specifică domeniului lor, de cea mai bună calitate, experiențe care să completeze cunoștințele acumulate în facultate și să le ofere o perspectivă completă despre profesia de farmacist. Va demara pe data de 1 octombrie 2020 în mediul online, urmând ca începând cu anul 2021 să fie implementate și componentele practice și aplicate ale programului.

Programul „WÖRWAG STARt UP“ va avea două componente: „Ambasador“ și „Internship“, oferindu-le studenților ocazia de a deprinde și cunoștințe practice în farmacii (programul „Ambasador“) sau în companii din industria farmaceutică (programul „Internship“).

  • AMBASADOR al WÖRWAG Pharma:

Șansa de a experimenta direct rolul de educator al pacientului în farmacie dintr-o perspectivă diferită. O experiență care întregește cunoștințele căpătate în facultate și le oferă tinerilor farmaciști o viziune mai completă.

  • INTERNSHIP la WÖRWAG Pharma și partenerii companiei:

Un stagiu de cunoaștere aplicată a profesiei de farmacist în companii flexibile și profesioniste din din industria farmaceutică. O experiență valoroasă și practică, care completează cunoștințele teoretice acumulate în facultate și le oferă o fațetă nouă.

WÖRWAG STARt UP” pleacă la drum cu două obiective mari. În primul rând, să îi sprijine pe studenții la Farmacie să cunoască și să înțeleagă toate opțiunile de carieră ce se află în fața lor la terminarea facultății. Facultatea de Farmacie te pregătește pentru o mulțime de joburi. Absolvenții trebuie să fie conștienți de această varietate și de cum se poziționeză ei în relația cu fiecare dintre opțiunile pe care le pot avea. În al doilea rând, programul dorește să scoată în evidență ce este cu adevărat farmacistul, ca și specialist în domeniul medical, ca și educator și consultant în comunitate, și nu în ultimul rând ca și antreprenor. Farmacistul este un prieten al nostru, al comunității, un profesionist în domeniul sănătății bine pregătit, capabil să ofere sfaturi și să facă recomandări. De cele mai multe ori, face acest lucru cu empatie. Pentru că aceasta este vocația lui, să asculte și să îngrijească”, spune Norina Gâvan, CEO WÖRWAG Pharma România.

În cadrul programului, studenții care se înscriu online până la finalul lunii decembrie 2020 pot interacționa cu unul dintre cele mai complexe și precise instrumente psihometrice de evaluare și îndrumare în carieră, la nivel global – Harrison Assessments. Acesta evaluează aptitudinile personale și potențialul de satisfacție în diferite joburi la nivel internațional. Totodată, cei înscriși vor beneficia de seminarii live pe Facebook, care să-i ghideze în înțelegerea cât mai detaliată a rezultatelor oferite de acest instrument.

„STARt UP“ este un program WÖRWAG Pharma, organizat cu sprijinul Federatiei Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), în colaborare cu Asociația Ascendis, desfășurat în parteneriat cu Alphega, Bioeel și Media Kompass. Programul beneficiază de suportul Colegiului Farmaciștilor din România și este implementat și promovat de agenția Roddia.

Pentru înscrieri și detalii, vă rugăm să consultați Pagina de Facebook Wörwag Pharma România, Pagina de Facebook Wörwag STARt UP și platforma de înscrieri la link-ul de mai jos.

ACCESEAZĂ PLATFORMA DE ÎNSCRIERI AICI

Despre organizator:

WÖRWAG Pharma este o companie farmaceutică germană cu activitate în 37 de țări de pe 5 continente, specializată în producția de medicamente și suplimente alimentare pe bază de vitamine, minerale și oligoelemente. De aproape 50 de ani, compania este specializată în prevenția și tratamentul cu biofactori a diabetului zaharat, a neuropatiei diabetice, a bolilor cardiovasculare, gastroenterologice și a altor boli metabolice.

Testimoniale
scris de
Monica Șoit

Vă felicit pentru inițiativa voastră de STARt UP! Ați reușit să aduceți un licăr de speranță pentru acei studenți care au visat de mici la această profesie, dar care după prima săptămână de practică în farmacie încep să se întrebe dacă au ales bine visul lor. Mult succes!

scris de
Dr. Gabriela Crețeanu

Am un respect special pentru Farmaciști. Sunt fiică de farmacist, soția fiului meu este farmacist, mama ei farmacist. Întotdeauna i-am considerat că fac parte din echipa multidisciplinară, profesioniști care aduc un plus de valoare echipei. Succes!