Wörwag STARt UP – un nou start pentru studenții farmaciști

Programul urmărește dezvoltarea rolului farmacistului în comunitate. Din punctul nostru de vedere, farmacistul este, pe lângă un profesionist în domeniul sănătății bine pregătit, și un „prieten” al comunității. În slujba acestei misiuni, WÖRWAG STARt UP este un program de instruire și orientare profesională destinat studenților farmaciști.

Acest program își propune să ofere viitorilor farmaciști acces la programe de educație specifică domeniului lor, de cea mai bună calitate, experiențe care să completeze cunoștințele acumulate în facultate și să le ofere o perspectivă completă despre profesia de farmacist. Va demara pe data de 1 octombrie 2020 în mediul online, urmând ca începând cu anul 2021 să fie implementate și componentele practice și aplicate ale programului.

Programul „WÖRWAG STARt UP“ va avea două componente: „Ambasador“ și „Internship“, oferindu-le studenților ocazia de a deprinde și cunoștințe practice în farmacii (programul „Ambasador“) sau în companii din industria farmaceutică (programul „Internship“).

  • AMBASADOR al WÖRWAG Pharma:

Șansa de a experimenta direct rolul de educator al pacientului în farmacie dintr-o perspectivă diferită. O experiență care întregește cunoștințele căpătate în facultate și le oferă tinerilor farmaciști o viziune mai completă.

  • INTERNSHIP la WÖRWAG Pharma și partenerii companiei:

Un stagiu de cunoaștere aplicată a profesiei de farmacist în companii flexibile și profesioniste din din industria farmaceutică. O experiență valoroasă și practică, care completează cunoștințele teoretice acumulate în facultate și le oferă o fațetă nouă.

WÖRWAG STARt UP” pleacă la drum cu două obiective mari. În primul rând, să îi sprijine pe studenții la Farmacie să cunoască și să înțeleagă toate opțiunile de carieră ce se află în fața lor la terminarea facultății. Facultatea de Farmacie te pregătește pentru o mulțime de joburi. Absolvenții trebuie să fie conștienți de această varietate și de cum se poziționeză ei în relația cu fiecare dintre opțiunile pe care le pot avea. În al doilea rând, programul dorește să scoată în evidență ce este cu adevărat farmacistul, ca și specialist în domeniul medical, ca și educator și consultant în comunitate, și nu în ultimul rând ca și antreprenor. Farmacistul este un prieten al nostru, al comunității, un profesionist în domeniul sănătății bine pregătit, capabil să ofere sfaturi și să facă recomandări. De cele mai multe ori, face acest lucru cu empatie. Pentru că aceasta este vocația lui, să asculte și să îngrijească”, spune Norina Gâvan, CEO WÖRWAG Pharma România.

În cadrul programului, studenții care se înscriu online până la finalul lunii decembrie 2020 pot interacționa cu unul dintre cele mai complexe și precise instrumente psihometrice de evaluare și îndrumare în carieră, la nivel global – Harrison Assessments. Acesta evaluează aptitudinile personale și potențialul de satisfacție în diferite joburi la nivel internațional. Totodată, cei înscriși vor beneficia de seminarii live pe Facebook, care să-i ghideze în înțelegerea cât mai detaliată a rezultatelor oferite de acest instrument.

„STARt UP“ este un program WÖRWAG Pharma, organizat cu sprijinul Federatiei Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), în colaborare cu Asociația Ascendis, desfășurat în parteneriat cu Alphega, Bioeel și Media Kompass. Programul beneficiază de suportul Colegiului Farmaciștilor din România și este implementat și promovat de agenția Roddia.

Pentru înscrieri și detalii, vă rugăm să consultați Pagina de Facebook Wörwag Pharma România, Pagina de Facebook Wörwag STARt UP și platforma de înscrieri la link-ul de mai jos.

ACCESEAZĂ PLATFORMA DE ÎNSCRIERI AICI

Despre organizator:

WÖRWAG Pharma este o companie farmaceutică germană cu activitate în 37 de țări de pe 5 continente, specializată în producția de medicamente și suplimente alimentare pe bază de vitamine, minerale și oligoelemente. De aproape 50 de ani, compania este specializată în prevenția și tratamentul cu biofactori a diabetului zaharat, a neuropatiei diabetice, a bolilor cardiovasculare, gastroenterologice și a altor boli metabolice.

 

Află mai mult despre proiect

Testimoniale
scris de
Monica Șoit

Vă felicit pentru inițiativa voastră de STARt UP! Ați reușit să aduceți un licăr de speranță pentru acei studenți care au visat de mici la această profesie, dar care după prima săptămână de practică în farmacie încep să se întrebe dacă au ales bine visul lor. Mult succes!

scris de
Dr. Gabriela Crețeanu

Am un respect special pentru Farmaciști. Sunt fiică de farmacist, soția fiului meu este farmacist, mama ei farmacist. Întotdeauna i-am considerat că fac parte din echipa multidisciplinară, profesioniști care aduc un plus de valoare echipei. Succes!

Interviuri

Te invităm să urmărești testimonialul din partea Anei Buzatu, președinte FASFR.

;
De ce v-ați alăturat acestui program în calitate de parteneri?
“Am ales să ne alăturăm acestui demers al Wӧrwag Pharma pentru a contribui la dezvoltarea profesională a studenților farmaciști. Astfel, prin implicarea în conștientizarea drumului profesional, creștem generații de viitori farmaciști, specialiști ai medicamentului, dornici de schimbare și reinventare în cadrul acestei profesii.
Deschiderea studenților și dorința către nou sunt lucrurile care ne motivează să ne implicăm în astfel de proiecte, acest lucru asigurând o evoluție graduală a sistemului sănătății ce ne va găzdui ca viitori profesioniști.”

Te invităm să urmărești testimonialul din partea Gianinei Colcer (Bioeel).

;
De ce v-ați alăturat acestui demers al Wörwag Pharma?
“«Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul!» - Henry David Thoreau -
Acest citat descrie cel mai bine parteneriatul şi colaborarea dintre Bioeel şi Wӧrwag Pharma, care durează de aproximativ 16 ani.
Considerăm că doar împreună putem acoperii cu succes nevoile lumii farmaceutice şi în special a pacienţilor. Suntem bucuroşi că ne putem alătura acestui minunat demers pe care Wӧrwag are spiritul și iniţiativa de al demara. Considerăm că prin implicarea noastră în acest proiect pionier, Bioeel şi Wӧrwag vor avea un numitor comun, care reprezintă formarea tinerilor farmacişti.”

Te invităm să urmărești testimonialul din partea Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

;
Cum considerați că ajută programul Wörwag STARt UP studenții de la Farmacie?
"Este extrem de interesant de a transmite studenților care sunt posibilitățile în carieră, fiindcă de foarte multe ori majoritatea vin cu o idee destul de vagă despre ce ar putea să facă după absolvire.
Acele firme din industria farmaceutică care oferă posibilitatea de a face un anumit stagiu și de a vedea din interior posibilitățile de a exercita profesia sunt extrem de utile."

Te invităm să urmărești un video cu Laura Palade, administrator LaraFarm, despre ce înseamnă să fii farmacist.

;
Ce înseamnă profesia de farmacist pentru dumneavoastră?
"Pentru Lara Farm, excelența a devenit un obicei care însumează următoarele calități ale farmaciștilor noștri: loialitate, ambiție, respect și angajament."

Te invităm să urmărești testimonialul din partea lui Carmen Ciuraru, director executiv al Asociației Ascendis. 

;
De ce v-ați alăturat programului Wörwag STARt UP ca și parteneri?
"În WÖRWAG STARt UP avem oportunitatea de ne întâlni cu famaciștii la început de drum. Ne place provocarea pentru că deși pare un stadiu în care ruta profesională este deja aleasă, e un moment în care e important să conștientizezi noile interese, punctele personale forte și opțiunile actuale. Ne bazăm pe un instrument profesionist de evaluare și pe valoarea serviciilor unui specialist (consilierii noștri), care vine cu expertiza și empatia de care este nevoie pentru facilitarea autocunoașterii, apoi clarificarea și evaluarea opțiunilor. Ne dorim să ajutăm cât mai mulți studenți să găsească meseriile relevante pentru ei, în care vor avea șanse reale de succes și se vor simți împliniți pe termen lung.”

Te invităm să o urmărești pe colega noastră Farm. Cătălina Corman, reprezentant medical, vorbind despre cum a ajuns să profeseze în domeniul farmaceutic și ce mesaj are pentru studenții de la Farmacie în legătură cu programul Wörwag STARt UP.

;
Ce mesaj dorești să transmiți studenților de la Farmacie în vederea programului Wörwag STARt UP?
"Îi invit să-și privească viitoarea profesie prin prisma acestei valori pe care o pot aduce în viețile oamenilor - păstrarea și îmbunătățirea sănătății. Să se întrebe în fiecare zi câți oameni au ajutat ca farmaciști. Și cum au contribuit la îmbunătățirea mesajului pe care medicul îl transmite pacientului. Apoi, să se gândească la ce pot face mai bine mâine față de ce au făcut astăzi."

Te invităm să urmărești testimonialul Claudiei Chirilescu, absolventă de Farmacie, care acum lucrează în domeniul media și advertising, în care vorbește despre propria experiență în domeniul farmaceutic și programul Wörwag STARt UP.

;
De ce ar trebui studenții la Farmacie să se înscrie în programul Wörwag STARt UP?
"În primul rând, pentru a-și lărgi oportunitățile de carieră după terminarea Facultății. Vor putea să-și exploreze mai mult opțiunile de carieră și să-și găsească echilibrul între formarea academică și chemarea lor personală. Vor putea să-și construiască o carieră care să le aducă satisfacții și succes din perspectiva profesională."
Ce ne poți spune despre profesia de farmacist?
"Eu mă bucur foarte mult că am făcut această facultate. Mă definește astăzi ca profesionist. Dețin un bagaj mare de cunoștințe, care este foarte important pentru mine și pentru familia mea, mai ales în astfel de perioade de pandemie și schimbare.
Background-ul farmaceutic este extrem de valoros întrucât dezvoltă gândirea analitică și acest aspect a contribuit la calitățile mele de strateg, însă sunt în continuare în sufletul meu o farmacistă."