Iulia Neaga - Jurnal COVID-19: File de pandemie

Îmi amintesc cu mare drag de prima perioadă în care am lucrat de acasă, full-time, din poziția de proaspătă mămică, cea mai tare din organigrama familiei. A fost o perioadă „scurta”, dar care mi-a adus mari satisfacții pe plan personal. Este minunat să ai posibilitatea să fii alături de primul copil în perioada în care dezvoltarea este galopantă și să nu ratezi niciun moment important din viața lui!

Minunat până într-un punct, când realizezi că și dorințele proprii sunt importante. Mi-am dat seamă că iubesc jobul de teren, așa că m-am întors la muncă cu entuziasm, îmi era dor de agitația unei zile de muncă în care parcă toate merg bine, zilele în care sună telefonul foarte des.

În contextul pandemiei, de mai multe săptămâni jobul meu a suferit din nou modificări, deoarece am lucrat de acasă alături de asistenta mea personală de 4 anișori. Munca de acasă se bazează pe comunicarea prin intermediul telefonului sau online cu partenerii noștri farmaciști, discuții cu distribuitorii, planificarea și raportarea zilnică a activității, analize de produs, traininguri și teleconferințe împreună cu managerii și colegii.

La început am fost puțin dezorientată, dar ajungi să te adaptezi din mers, fiindcă nevoia te învață. Au fost situații în care în timpul unei convorbiri telefonice, Teodora a început să cânte zgomotos sau în timpul unei teleconferințe cu managerul se juca cu un parfum și a reușit să-l pulverizeze direct în ochi. Ușor, ușor, ne-am conformat situației, iar acum Teo adoră să picteze în timp ce mami se află într-o teleconferință, în discuții cu o farmacie sau schimbă impresii cu echipa WORWAG.

În rest, în fiecare sâmbătă dimineața evadez puțin la cumpărături, ne petrecem mult timp în curte, gătesc împreună cu Teo, îngrijim un pui de pisică, ne jucăm cu cățelul, uneori cu broasca țestoasă, plantez flori și aș vrea să am mai mult timp pentru citit.

Am renunțat să urmăresc media, mă alimenta negative, iar în perioada asta mai mult decât oricând am nevoie de energie pozitivă pentru fetița mea. Are grijă Radu, soțul meu, să-mi aducă la cunoștință întâmplările importante.

Dacă mi-a lipsit ceva?

Da! Mi-au lipsit colegii, interacțiunea cu farmaciștii și rutele mele zilnice. Mi-au lipsit vizitele duble cu Rareș. În plus, simt nevoia să îmi văd părinții mai des, mi-e dor de întâlnirile cu prietenii în weekend, mi-e dor de normalitate.

În același timp, știu că Worwag Pharma este o companie care s-a daptat rapid la orice situație, poate să transforme obstacolele în oportunități și pentru care oamenii sunt cea mai de preț resursă, deoarece suntem toți PREZENȚI AICI. Încercăm prin implicare și acțiunile noastre de zi cu zi să trecem cu toții mai ușor peste această perioadă.

Epilog:

În concluzie, trăim vremuri interesante, experimentăm situații noi, ne adaptăm, comunicăm inteligent, ECHIPA MERGE MAI DEPARTE!

Iulia Neaga, Reprezentant