Andreea Ianoș - Vine, vine … work from home

Începutul anului 2020 era unul promiţător pentru mine. Îl vedeam ca pe un nou start, începutul activităţii mele de reprezentant medical.

Ianuarie 2020: În China şi-a făcut apariţia un nou virus. Fiind o ţară foarte dezvoltată, gândurile mele erau îndreptate spre faptul că pot gestiona această epidemie fără a-mi influenţa viaţa.

Martie 2020: OMS declară pandemie, iar în România s-a instituit stare de urgenţă. Acesta este startul unui nou început pentru toţi oamenii, indiferent de vârstă, poziţie socială sau religie.

Primele zile de izolare socială şi muncă la domiciliu au fost pline de o mulţime de întrebări şi gânduri. Atenţia mea se îndrepta spre “Cum urmează să-mi desfăşor activitatea de promovare dacă eu sunt acasă, iar medicii sunt pe baricade?”. Atunci mi-am dat seama cât de norocoasă sunt pentru faptul că sunt angajata unei companii care s-a adaptat foarte rapid acestei situaţii, iar criza a fost valorificată ca o oportunitate. Spun oportunitate pentru că nu mă mai duc în cabinetul fiecărui medic, acum vin toți medicii la mine în sufragerie prin intermediul conversațiilor telefonice, iar scaunul din sala de conferinţă din timpul unei sedinţe s-a transformat în canapeaua mea cu ajutorul sesiunilor de învăţare prin conferinţe video. Telefonul şi internetul au devenit principalele unelte în păstrarea relaţiilor cu clienţii şi colaboratorii, dar şi principala legatură şi susţinere între angajaţii Wӧrwag.

În această perioadă, îmi lipsesc vizitele din cabinetele medicale cu care abia mă familiarizasem şi îmi este foarte dor să conduc. Chiar dacă tehnologia nu poate înlocui o strângere de mână sau o îmbrăţişare, sunt fericită că pot să fiu în continuare alături de medici, oferindu-le sprijin prin informaţii medicale de actualitate. În plus, munca de acasă este un prilej să mă concentrez mai bine pe ce am de făcut, să investesc în dezvoltarea personală şi să-mi îndrept atenţia în direcţia tehnologiei.

Andreea Ianoș, Reprezentant Medical