Florin Rîndașu - 20. 20

1 7. 0 3. 2 0 2 0, orele 16.00, era data și ora la care trebuia să înceapă Simpozionul “Biofactorii și beneficiile lor pentru sănătate”, organizat de către Wörwag Pharma România și Colegiul Farmaciștilor din Iași, eveniment care intra deja în tradiția fiecărui an și era programat cu fix 360 de zile înainte, iar farmaciștii erau nerăbdători să participe ca de fiecare dată într-un număr considerabil.

1 7. 0 3. 2 0 2 0 orele…nici nu mai contează…este anunțată prima “Ordonanță Militară” la care sunt martor în această viață, pe care o conștientizez, și care a modificat radical modul și felul nostru de a ne organiza și trăi zilele ce urmau. Restricții de deplasare, cu distanțare socială, cu închiderea școlilor, a tot ceea ce înseamnă HoReCa oricum…UN COȘMAR. Și toate astea deoarece este Pandemie de COVID-19, un virus care făcea victime în întreaga lume și inevitabil era deja prezent și în România.

Cu toate acestea, mă simt și sunt un angajat norocos, care are posibilitatea de a lucra de acasă în asa numita “tele-muncă”, iar asta implică comunicare de la distanță prin toate mijloacele, telefoane către partenerii de business - farmaciștii, e-mailuri, accesarea platformelor on-line de training și coaching, video conferințe…muncă de la un birou, cel din dormitor.

Activez în piața Pharma de aproximativ 22 de ani și cred că până acum am parcurs cu mașina aproximativ 2 milioane de km, pentru că preponderent am avut muncă de teren. Este pentru prima dată cănd am văzut în interiorul mașinii de serviciu, în dreptul tetierelor, pânză de păianjen (cu siguranță și el, chiriașul, este în izolare).

Da, e frustrant și chiar de neacceptat așa ceva, însă trebuie să ne supunem unor reguli de distanțare socială și mai ales unor reguli stricte de funcționare impuse de angajator.

Unii spun că totul este ciclic, că unele crize se repetă și dacă pentru aceasta am găsit unele soluții oare cum va fi în viitor? Dacă în anii ’90 învățam despre sistemul binar de 1 și 0, astăzi cred că vorbim despre cu totul altceva și anume 2 și 0. Iar cei doi oare cine vor fi?

Cu speranța că toate se vor aranja și vom intra pe un făgaș normal al desfășurărilor de evenimente, urez tuturor multă sănătate și putere de muncă!!!

Iar în final, cele două fete cucuiete, au și ele un mesaj pentru voi scris de către fata cea mică, care acum descoperă tainile cititului și a scrisului.

Cu drag, 

Florin Rîndașu, Reprezentant