Clementina Mandache – Despre cum a fost #stămacasă

Cum suna #stămacasă acum câteva luni? Ce înseamnă acum? Dor de oameni, dor de zâmbete. Păi #stămacasă a devenit #rezist în noua mea viață pentru o vreme, care a părut definită strict de câteva cuvinte: *CRIZĂ – că e sanitară, alimentară, pandemică, personală, socială, politică, mondială, tot e o CRIZĂ. *COVID-19 – acesta este principalul subiect de discuție ☹.

Flavia Tomoș – Despre redescoperire și momentul “acum”

Pe 29 aprilie am prins prima ploaie de vară a anului. Un tunet scurt dar foarte sonor și o răpăială la fel de scurtă după. Mi-am înșfăcat copilul, care își găsise de joacă prin casă, am deschis larg geamurile și am stat amândoi cu mâinile întinse să prindem picurii de ploaie și să îi simțim pe nas și pe obraji. A fost o bucurie simplă, dar atât de sinceră, care mi-a deschis apetitul de a evada puțin. Așa că, am completat regulamentar o declarație...

Liliana Gușu - “TOTUL VA FI BINE!” Până atunci îmi este dor.

COVID-19: un virus care a paralizat o lume întreagă. Se spune că factorul de succes este adaptarea, capacitatea și dorința de a ne autoeduca și automodela în permanență. Așa este, ne adaptăm. Din fericire, tehnologia ne-a ajutat și în această situație foarte mult, oferindu-ne multiple posibilități pentru a ne desfășura activitatea. Cu toate acestea, MI-A FOST DOR! Mi-a fost dor să conduc mașina, admirând câmpurile galbene...

Cristina Ionescu – Despre provocările aduse de COVID-19

"Pandemia de COVID-19 m-a luat prin surprindere la fel ca pe majoritatea oamenilor, fără a avea un plan pentru o astfel de perioadă. Auzisem de acest virus încă de la începutul anului, însă nu mi-am închipuit că fenomenul va putea lua o astfel de amploare. Ba chiar călătorisem la Milano la sfârșitul lunii ianuarie, unde glumeam cu prietenii mei pe tema răspândirii acestui virus, fără a ne gândi că nu peste mult timp se va declara pandemie."

Iulia Neaga - Jurnal COVID-19: File de pandemie

Îmi amintesc cu mare drag de prima perioadă în care am lucrat de acasă, full-time, din poziția de proaspătă mămică, cea mai tare din organigrama familiei. A fost o perioadă „scurta”, dar care mi-a adus mari satisfacții pe plan personal. Este minunat să ai posibilitatea să fii alături de primul copil în perioada în care dezvoltarea este galopantă și să nu ratezi niciun moment important din viața lui!

Claudiu Ciavin - Amintiri din (auto)”izolare”

Am fost în stare de urgență, izolare, carantină sau cum o fi. Nu m-am gândit niciodată că, un lucru atât de mic, nesemnificativ ca dimensiune, ca prezență, poate produce un dezechilibru atât de mare în aproape toate societățile lumii, cu toate că am un background medical. E adevărat, lumea s-a confruntat de-a lungul istoriei cu situații similare, însă, acum, ne gândeam că, poate, suntem ceva mai pregătiți și că am înțeles din experiențele trecute ceva.