Interviu cu Sebastian Popescu, Reprezentant Comercial Wӧrwag Pharma România, partea a II-a

Care e cel mai simplu și de impact mesaj pe care îl transmiți despre Wӧrwag Pharma România unui viitor coleg de echipă?
Că nu este singur. Când vii în Wӧrwag Pharma nu ești singur ci faci parte dintr-un grup, cu o cultură organizațională și vei primi oricând susținere.

 

S-au schimbat valorile tale de-a lungul carierei? Care sunt top 3 valori peste care astăzi nu treci cu vederea în parteneriatele profesionale?
Eu cred că sunt niște valori simple: corectitudinea, seriozitatea și minciuna. În momentul de față respectarea acestor valori mi se pare de bun simt pentru mine.

Pentru noi în domeniul acesta contează foarte mult cuvântul, fiecare poate să își adapteze mai departe acțiunile, dar în momentul în care transmiți un mesaj, este nevoie să fii corect, transparent, serios.

 

De la omul care făcea 10 000 km/lună la tatăl care și-a găsit pasiunea în zona de gastronomie. Până unde crezi că poate fi împinsă limita compromisului profesional?
Aici am un regret și am învățat din experiența anterioara ceva. Fata cea mare oarecum a fost văduvită de prezența mea fiindcă entuziasmul tinereții îți ia puțin din valorile de familie și nu înțelegi esențialul, că atunci când este mic, un copil are nevoie de părinte. Atunci îmi doream faină, realizări, să fac multe. Am învățat din lucrurile acestea și acum cred că aș putea să merg până a ajunge să fac un compromis legat de timpul liber petrecut cu copilul. Nu aș putea să mai fac un compromis atât de mare acum.

Timpul trece, fiecare copil crește, dar pentru un parinte, contează mult să fie lângă copilul lui. Limita ar fi în momentul în care aș priva copilul de prezența mea.

Ai făcut handbal de performanță timp de 8 ani de zile. Încotro crezi că este aruncată mingea în industria farmaceutică din România și care crezi că va fi pasa care va aduce Wӧrwag între cele mai bune echipe?
Sincer, nu îmi place încotro se îndreaptă industria farmaceutică și sper ca lucrurile să se îndrepte cât mai repede. De fiecare dată când vorbesc despre piața farma am o temere. Sper ca marketingul să nu bată știința.

Wӧrwag Pharma este un producător cu tradiție, care pune calitatea pe primul loc și se gândește să ajute pacientul și ne dorim ca acesta să aibă acces la informații.

 

Când discutam despre premiul tău, Top Seller 2021, ne spuneai următoarele: ”cheia succesului vine din tine”. Cum i-ai explica acest crez personal unui student la Farmacie?
Mă gândesc la faptul că, dacă ți-ai ales această profesie o faci cu plăcere, dacă ai ales să fii farmacist ai ales să fii în sprijinul pacientului, să vrei să ajuți omul care vine la tine. Și dacă vine din tine îți e ușor să faci această profesie.

Este nevoie în primul rând să fie flexibil și hotărât că vrea să facă această profesie, într-un sistem unde este nevoie să își păstreze valorile profesionale fiindcă profesia aceasta nu este făcută doar pentru business ci și pentru a ajuta. Ca să fii apreciat trebuie să pui pacientul pe primul loc, să ai răbdarea necesară și să construiești zi de zi.