Interviu cu George Anton, Medical Manager Wӧrwag Pharma România, partea a II-a

Un interviu despre oamenii din spatele rolurilor din Wӧrwag Pharma România.

Credem că ceea ce scrie în fața numelui pe cartea de vizită, nu este altceva decât o responsabilitate pentru colegii din companie, pentru pacienți și pentru colaboratori. Am găsit în George Anton, Medical Manager la Wӧrwag Pharma România un om pasionat de viața sa profesională, un profesionist fidel echipelor din care face parte și un iubitor de oameni și de profunzimea de a înțelege existența umană.

Ambiția, capacitatea de a rămâne mereu cu atenția focusată, de a răspunde pozitiv solicitărilor și de a-și păstra disponibilitatea în scopul de a-și ajuta colegii și colaboratorii, George găsește în toată activitatea din industria farmaceutică o unealtă spre a facilita ca soluțiile terapeutice să ajungă mai repede la pacienți.

”Cum vedem lucrurile la sfârșitul zilei... dincolo de ceea ce facem noi în cadrul companiei, cred că cel mai important este să vizualizăm cum produsele despre care noi vorbim vor ajunge mai rapid în posesia pacienților.” George Anton, Medical Manager, Wӧrwag Pharma România

Care e partea care te atrage cel mai mult la munca ta?
Colegii. Mă atrage și îmbunătățirea cunoștințelor medicale, să fiu tot timpul actualizat cu ele, să fiu la zi atât cât pot. Dar să îmi ajut echipa, să fiu dedicat și să le ofer colegilor care merg pe teren o informație digerată mă atrage cel mai mult. Echipa, colegii, pe mine mă motivează foarte mult..

Cum au fost aceste aproape patru luni la Wӧrwag Pharma România?
Eu le-am perceput destul de intense, am intrat direct în activitate. Ceea ce mie mi-a oferit o satisfacție pentru că am înteles cât de important este acest nou rol în cadrul companiei și cât de mult se așteaptă de la un Manager Medical și cu siguranță aș putea să fac mult mai multe pentru viitor mai ales că sunt niște proiecte interesante pe care le-am creionat deja. Urmează să replanificăm anumite activități și îmi place foarte mult ceea ce fac. Nu m-aș vedea renunțând cel puțin în următorii 15 ani la ceea ce fac acum.

Cum vedeai Wӧrwag Pharma România din exterior, înainte, și cum arată acum perspectiva, ca parte din echipă?
Eu i-am văzut întotdauna ca pe niște oameni destul de profesioniști. Asta pot să spun pentru că de-a lungul anilor am avut interacțiuni cu anumiți medici și vorbeau despre colegii de la Worwag foarte frumos. Și i-am simțit pe medici cu cât respect vorbeau despre reprezentanții Worwag Pharma România care vin să îi viziteze. Și imediat mi-am făcut o imagine că trebuie să fie destul de bine pregătiți. Atunci așa i-am perceput ca pe niște oameni serioși și profesioniști.
Când am ajuns să lucrez mi-am dat seama de faptul că este chiar așa. Pot să mai spun că într-adevăr există creat un scientific leadership în direcția aceasta, dedicat pentru neuropatia diabetică și piciorul diabetic, ceea ce eu conștientizez că a constat în enorm de lucru și a implicat mult timp, dar aceste lucruri se văd și se simt.

Ce te gândești că e nelipsit din Wӧrwag Pharma România?
Mi se pare că nu lipsește conținutul, ca și nivel de informație. Mi se pare că aici conținutul informațional are un volum destul de mare, ceea ce mie îmi place, ai de unde să alegi, ai spațiu de mișcare..

Ce te recalibrează și te încarcă de energie și inspirație?
Aș putea spune că pe plan profesional pe mine mă recalibrează și revitalizează discuțiile cu colegii. Discuțiile cu fiecare coleg în parte îmi dau un fel de transfer de energie. La rândul meu simt că dau energie celor cu care vorbesc, dar în același timp simt că o și primesc.

Inspirația vine din discuțiile cu colegii și din discuțiile chiar și cu liderii de opinie cu care interactionez. Aceasta este o latură a jobului de medical foarte importantă pentru că o mare parte din experiență mi-o formez exact de la medici, de la ei învăț foarte multe.

Board gameul preferat și de ce?
Dixit acum. Pentru că poți să observi foarte multe în joc. Aflu lucruri noi despre persoanele cu care mă joc, aflu felul în care gândesc, dacă are o gândire mai abstractă, o gândire mai plină de imaginație. E foarte interesant, dincolo de faptul că este un joc al imaginației, ne arată că ne putem grupa între noi, sunt grupuri de oameni care gândesc într-un fel anume. Și se vede cine a stat mai mult timp împreună, ei își identifică mai rapid cărțile, ajung să se cunoască mult mai bine, cred că acest lucru e interesant la joc.

Călătoria care ți-a rămas la suflet?
Cappadocia. Când am fost mi-a plăcut foarte mult ce am văzut acolo, nu neapărat doar baloanele. Avem o istorie comună cu acea parte, am înțeles ca ortodoxismul ar fi avut originile acolo. Locurile sunt foarte plăcute și îți inspiră o tăcere cu multă spiritualitate, se simte o energie multă.

Care e partea care te atrage cel mai mult în poziția actuală de Medical Manager la Wӧrwag Pharma România?
Înainte, la compania unde lucrasem, aveam toate ariile terapeutice, dar între timp m-am focusat pe aria de fertilitate. Dar dorința mea cea mai mare a fost să lucrez pe aria de diabet. Mi-au plăcut foarte mult medicii, știința din spatele ariei de diabetologie și mi-a plăcut ideea. Îmi place și acum să mă supraspecializez în științele diabetologiei. Și atunci acest lucru mă atrage cel mai mult la Worwag Pharma. O văd ca pe o supraspecializare.

Care e relația ta cu responsabilitatea? Am observat că ai avut roluri de mare responsabilitate... ce îți aduce în plan personal o astfel de poziție de mare responsabilitate atât pentru companie cât și pentru ecosistemul medical?
Eu cred că respectarea deadlineurilor este crucială în activitatea zilnică. Ar trebui transformat în motto. Acest lucru arată un respect față de mine în primul rând și față de companie. Disciplina și colaborarea cu colegii mie mi-a adus până acum cele mai bune rezultate. Obiectivele companiei sunt aceleași pentru orice departament, tacticile sunt cele diferite. Așadar planificarea acțiunilor mele și îndeplinirea lor necesită respectarea acestei responsabilități.

Dacă se întâmplă să se întârzie un deadline lucrurile întârzie și rezultatele vor apărea mai târziu ceea ce înseamnă că poate impacta businessul, până acolo m-aș duce cu gândul. Întotdeauna m-am gândit că dacă un coleg îmi cere să îl ajut cât de repede, atunci eu voi prioritiza acel task, fiindcă mă gândesc la faptul că oportunitățile sunt mai multe. De exemplu, dacă timpul trece și abordăm un material după mai multe luni, probabil impactul este la jumatate.

Tot în responsabilitate cred că intră și colaborarea.