CREATE by Wӧrwag - Facilităm schimbările pozitive prin îmbunătățirea calității gândirii!

De curând ne-am reunit în echipa extinsă de management a Wörwag Pharma România pentru un eveniment de tip team coaching coordonat de partenerii noștri de la ATU Consulting.

Aproape de Cluj-Napoca, în gradina deschisă de La Moșu, într-un spațiu informal și cu o atmosferă destinsă, am participat la un program personalizat pentru nevoile echipei noastre, prin intermediul căruia am aprofundat modelul CREATE, un model de coaching dezvoltat de David Rock.

CREATE by Wörwag s-a numit evenimentul pe parcursul căruia am atins noțiunile teoretice despre quiet leadership, un concept dezvoltat de David Rock, pe care ni le-am însușit apoi într-un mod practic, prin exemple concrete și sesiuni de coaching în care am exersat aceste noi abilități.

Dacă vrei ca oamenii din echipa ta să fie motivați nu gândi în locul lor, asistă-i în a gândi singuri - de aici am pornit aprofundarea modelului CREATE. În detaliu, modelul se concentrează în primul rând pe a detecta momentele de coaching (coachable moments) iar apoi pe 3 pași de coaching – a pune întrebări pentru a evalua situația curentă (CR = Current Reality), a explora alternativele (EA = Explore Alternatives) și apoi a susține energia și schimbarea (TA = Tap Energy). Modelul, exersat în interacțiuni productive, încercăm să îl aplicăm în compania noastră. În scurt timp ne dorim să facem și follow up pentru a vedea îmbunătățirile în modul de lucru și interacțiunea dintre noi.

Având o aplicabilitate crescută, evenimentul de team coaching ne-a găsit focusați și pe stilurile de personalitate, în baza cărora am facut o evaluare și am discutat diferite abordări în coaching alături de Gabriela Hum, Trainer și Consultant Senior ATU Consulting. A urmat apoi un joc de echipă care ne-a oferit posibilitatea de a observa diferențele interumane, stilurile diferite de leadership ale fiecăruia dintre noi și, mai ales, deosebirile și modul în care percepem și lucrăm eficient existând diversitate interumană. Am extras din această activitate punctele pe care dorim să le îmbunătățim în mod individual. Feedbackul deschis și constructiv a reprezentat una din resursele pe care le-am activat la această activitate!

La finalul zilei am avut parte de o activitate care ne-a adus oarecum în zona de confort. Am avut ca și “temă” de a ne imagina că echipa extinsă de management a Wörwag Pharma România participă la un “consult medical”, în urma căruia se evaluează starea de sănătate a echipei, diagnosticul pe care îl are echipa, iar medicul recomandă câteva lucruri de urmat pe viitor, ca într-o rețetă medicală. A fost din nou o activitate ingenioasă, plină de sinceritate și asumare, dar mai ales de dorința de a învăța și de a deveni mai buni!

Finalul zilei ne-a găsit în gradină, în aer liber, cu încredere că #workwiththebest nu e doar un motto care ne face plăcere să-l asociem în descrierile companiei ci și un standard de echipă, iar schimbările pozitive din companie sunt susținute de îmbunătățirea calității gândirii fiecăruia dintre noi.


Mulțumim colegilor pentru implicare și mult succes în aplicarea reușită a conceptului de quiet leadership! Mulțumim Gabriela Hum, ATU Consulting pentru modul în care ne călăuzești pașii în dezvolatarea noastră profesională! #learningfromthebest - Performanțele noastre ți se datorează și ție!