Programul WӦRWAG STARt UP a început!

Compania noastă a demarat în acest an proiectul Worwag STARt Up prin intermediul căruia ne menținem o poziție activă în programele de instruire dezvoltate special pentru studenții farmaciști.

Obiectivul programului WÖRWAG STARt Up este acela de a susține imaginea și rolul farmacistului în comunitate. Pentru că, din punctul nostru de vedere, farmacistul este, pe lângă un profesionist medical bine pregătit, și un „prieten” al comunității.

Programul „WÖRWAG STARt UP“ are două componente: „Ambasador“ și „Internship“, oferindu-le studenților ocazia de a deprinde și cunoștinte practice în farmacii (programul „Ambasador“) sau în companii din industria farmaceutică (programul „Internship“).

  • INTERNSHIP 2021

Din peste 80 de aplicații atent evaluate, au fost selecționați 30 de viitori farmaciști pentru etapa de INTERNSHIP a proiectului.

Începand cu 5 iulie 2021, am dat STARt-ul programului STARt UP Internship -  un program de internship complex, desfășurat atât la sediul WÖRWAG Pharma România, cât și la parteneri strategici din domeniul farmacovigilenței și asigurarea calității medicamentelor - Media Kompass București și producției, logisticii și distribuției produselor farmaceutice – Bioeel Târgu Mureș.

  • WÖRWAG PHARMA ROMÂNIA

Accesul la modulul susținut de compania noastră le oferă sansa tinerilor studenți de a dobândi experiențe de învățare aplicate, care să completeze cunoștințele acumulate în facultate și, totodată, oferă o perspectivă completă asupra profesiei de farmacist.

Studenții care ne-au călcat pragul la sediul companiei din Cluj-Napoca au avut sansa de a întâlni o parte a echipei noastre, începând cu reprezentanți din managementul companiei care au arătat multă deschidere și dorință de a transmite cât mai multe informații despre o potențială carieră în domeniu, până la reprezentanți medicali care le-au prezentat internilor activitatea de teren direct în etapa de relaționare cu specialiști din domeniul sănătății.

Timp de trei săptămâni, 9 studenți, împărțiți în trei grupe, vor lua parte la activități organizate de colegii noștri de la Cluj-Napoca, întâlniri prin intermediul cărora vor afla atât informații despre marketingul și promovarea produselor farmaceutice, strategia și munca din spatele lansării unor produse, cât și aspecte care țin de relația și colaborarea dintre reprezentanții medicali și medici, procesul de diseminare a informației și aspecte care vizează etica unui brand și focusul constant pe beneficiarii produselor noastre. Prioritatea noastră sunt clienții, aceasta fiind și una din valorile și direcțiile companiei noastre!

  • BIOEEL

Tot în etapa de Internship a proiectului WÖRWAG STATt Up, o parte din cei care au aplicat au ales să desfășoare stagiul de practică la unul din partenerii noștri din teritoriu, respectiv compania Bioeel Târgu Mureș sau Media Kompass București.

Timp de trei săptămâni, 15 studenți, împărțiți în trei grupe, vor participa la modulul susținut de partenerii noștrii de la Bioeel. Experiența de învățare a primilor 5 studenți  a reprezentat un mix între activitățile practice și notiunile teoretice. Internii au avut acces la laboratoare unde au luat parte la aplicații practice privind controlul calității produselor, pe lângă informațiile primite despre rapoartele și fișele de conformitate care însoțesc această activitate. Pentru partea de producție internii au vizitat fabrica, observând liniile de producție și ambalare. Au avut posibilitatea să participe la activități de serializare, verificare și introducere a prospectelor în ambalajul secundar, în conformitate cu legislația în vigoare. Pe partea de logistică și distribuție au fost punctate noțiunile de bază ale legislației specifice, având posibilitatea chiar să participe la activități de recepție, inventariere și pregatire a produselor farmaceutice pentru expediere.

  • MEDIA KOMPASS

Un alt punct de desfășurare al etapei de Internship pentru proiectul Worwag STARt Up a fost la partenerii noștri de la Media Kompass București. Pe perioada a trei săptămâni cei 6 studenți au fost repartizați în trei grupuri diferite, având acces la un modul de învățare complex și interactiv despre domeniul farmacovigilenței și regulatory affairs. Activitățile din cadrul acestui modul conțin aplicații practice privind colectarea și raportarea reacțiilor adverse și monitorizarea siguranței în utilizarea medicamentelor după autorizare. Conceptul de calitate a medicamentului a fost de asemenea punctat pe parcursul practicii, fiind amintit rolul autorităților în domeniu pentru supravegherea calității medicamentelor și modul în care sunt tratate reclamațiile de calitate și chiar retragerea de pe piață a unor produse. În final, internii au obținut informații prețioase direct din partea specialiștilor Media Kompass despre pregătirea documentației pentru depunere în vederea autorizării medicamentelor.

Avem nădejde că programele de training din cadrul WÖRWAG Pharma România și partenerii noștri Media Kompass București și Bioeel Târgu Mureș au oferit internilor șansa de a descoperi un posibil loc de muncă în cariera lor de profesioniști în domeniul sănătății, precum și o imagine completă asupra rolului farmacistului în comunitate. Sperăm că stagiul de pregătire alături de noi, WÖRWAG Pharma România, una din cele mai performante și flexibile companii farmaceutice din România să le ofere șansa de a îmbrățișa experiențe valoroase în viitor în materie de posibilități de carieră potrivite absolvenților de Farmacie.

  • AMBASADOR 2021

A doua etapă a proiectului se va desfășura începând cu luna septembrie, WÖRWAG STARt Up AMBASADOR cu proiectul pilot implementat în orașul Iași, având ca principal obiectiv șansa oferită aplicanților de a lucra direct cu pacientul în farmacie, în cadrul unui program remunerat care va asigura constant îndrumare și suport.

Prezența companiei noastre în sectorul de formare continua și integrare pe piața muncii a tinerilor studenți de Farmacie ne oferă premizele necesare pentru a spera la un viitor profesionist și plin de valori morale în ceea ce privește activitățile din domeniul industriei farmaceutice din România.

Suntem responsabili și ne place ceea ce facem! Sunt două dintre valorile companiei noastre regăsite și în cadrul programului WÖRWAG STARt Up. Ediția din 2021 a întărit înca o dată mottoul WÖRWAG Pharma – Getting closer. Helping better.

Mulțumim tuturor partenerilor și colegilor implicați în organizarea și desfășurarea cu succes a ediției din 2021 a proiectului WÖRWAG STARt Up!